Summa sidvisningar

torsdag 30 juni 2011

Bilder på dagens 4 tårtor kommer förhoppningsvis på lördag då det inte gick att blogga från datorn idag. Tårtorna höll och 2 av dem vart sådär bra medans 2 blev mindre bra tyvärr. Men man lär sig hela tiden .

tisdag 28 juni 2011

Jordgubbstårta


En nästan katastroftårta !! Från början var det tänkt att jordgubbshålet uppe på bara skulle vara ca 10 ca i diameter, men eftersom marzipanen levde sitt eget liv så säckade den ihop totalt. Så för att rädda den litegrann så satte jag fler jordgubbar, la dit en lövkant och florsockrade. Trist med de fula kanterna, men man lär av sina misstag.

Tutttårta !!


Prövade att göra tuttarna lite större och så sate jag en lite piercing. Prövade även att göra en lite mer brun hudfärg denna gång. Ganska nöjd.

lördag 18 juni 2011


Resten av studenttårtorna. ! Lite av potatismjölet kvar på mössorna, men vad gör man inte för att de skall hålla i värmen =) !!!!


tisdag 14 juni 2011

söndag 12 juni 2011

Segelbåtstårta.


Denna glömde jag fota med kameran så det blev ett snabbt foto under leveransen.
Även denna höll, men var mkt nära att säcka ihop i värmen. Attans att det skulle vara så varmt just då...

Studenttårtor !!


Fick beställning på studentårta, som först var tänkt att vara en typ gitarrtårta, men då det vart 30 grader varmt och 28.6 inne så blev jag tvungen att ändra min plan. Detta vart resultatet, och utmaningen i dessa var att få dem att inte säcka ihop i värmen. Tror att jag inte kommer att göra fler tårtor i sådan värme igen =) .
Har några till som jag ska lägga upp, men jag har glömt kameran i stugan så jag kommer inte åt bilderna förrän till helgen på resten.

tisdag 7 juni 2011

Brand tårtor !



I dag har det övas brand på jobbet - och då skulle det bjudas på tårtor med brandtema. Detta blev ett ihophastat resultat från kl 02.15 i natt. Även hjälmen och brandbilen hörde till.
Blev inte riktigt nöjd, men jag prioriterade att fara till stugan och fick därför ont om tid, tyvärr. Men ok blev det.

Ljusrosa barbietårta. !

lördag 4 juni 2011

Har nu 8 tårtbeställningar på 9 dagar. I morgon blir det en barbie och på tisdag blir det 3 tårtor med brandtema, sen blir det student och avslutningstårtor på fredag =) . Riktigt kul att i stort sett alla mina vänner och bekanta väljer att beställa. =) Tack !!
Med otrooligt lite tid så hastade jag ihop denna tårta till en tjej som fyllde 33. Eftersom hon är halvfinne så fick den bli vit och blå =)

Prövade att använda tårtoblat. Tänkte att eftersom den inte smakar något så skulle fyllningen få smaka desto mer. I ena tårtan hade jag blåbär och vinbärsgelé. Glasscreme och blåbärsmousse. I den andra hade jag chokladbotten med vit chokladmousse, krossade hallon och ljus chokladmousse med chokladcrisp.
Tårtorna hade visst blivit lyckade både till smak och form.
Denna tårta var en plojbeställning till en nyhemkommen militär ( en riktig karla karl ) .
Det var viktgt att den var rosa och tjejjig, och den gjorde succé bland karlarna   =) . Kul !!
Det var även den 1:a tårtan efter min laserögon OP, så att jag måste säga att för att vara 2 dagar efter OP plus att jag såg i kors och väldigt suddigt - ja, jag är ganska nöjd.